Būstas/Interjeras

Stilingi serviravimo indai: būtini kiekvienuose namuose

Turbūt sutiksite, kad serviravimo indai būtini prie pusryčių, pietų ir vakarienės stalo.

Jie ne tik pagerina patiekalų pateikimą, bet ir palengvina serviravimo procesą. Galima rinktis iš įvairių stilių, medžiagų ir dizainų, todėl pasirinkę tinkamus serviravimo indus ženkliai pagerinsite savo valgymo patirtį.

Serviravimo indų tipai

  • Lėkštės ir dubenys: reikalingi pagrindiniams patiekalams, užkandžiams ar desertams pateikti. Jose telpa garnyrai, salotos, makaronai ir daugybė kitų patiekalų. Gerai parinkta lėkštė gali tapti pagrindiniu jūsų stalo akcentu. Maisto patiekimui skirti dubenys būna įvairių dydžių ir iš įvairių medžiagų, įskaitant keramiką, stiklą ir nerūdijantį plieną.
  • Dubenėlis padažui: šie serviravimo indai skirti padažams ir užpilams patiekti, kad juos būtų lengva pilti ir neišsilietų.
  • Dengtas indas: puikiai tinka laikyti patiekalus šiltus ir apsaugotus iki patiekimo laiko. Šie indai dažnai naudojami kepinių receptams.
  • Duonos krepšys: nepamirškite duonos, batono, bandelių sudėti į dailų, specialiai tam skirtą krepšį. Taip maistas atrodys gerokai reprezentatyviau ir patraukliau, bus lengvai pasiekiamas jūsų svečiams.

Tinkamų serviravimo indų pasirinkimas

Rinkdamiesi serviravimo indus atsižvelkite į kelis svarbius aspektus:

  1. Medžiaga. Rinkitės medžiagas, kurios dera prie jūsų stalo indų ir stalo įrankių. Populiariausi variantai – keramika, porcelianas, stiklas ir metalas. Keramika ir porcelianas yra klasikiniai pasirinkimai, stiklas suteikia elegancijos, o metalas – ilgaamžiškumo.
  2. Dydis. Įsitikinkite, kad serviravimo indai yra tinkamo dydžio, kad atitiktų planuojamo patiekti maisto kiekį. Turėdami įvairių dydžių indų, galėsite pritaikyti skirtingus patiekalus ir porcijas.
  3. Dizainas. Pasirinkite dizainą, kuris papildytų jūsų stalo apipavidalinimą. Nesvarbu, ar mėgstate klasikinį, modernų, ar kaimišką stilių, yra serviravimo indų, tinkančių bet kokiai estetikai

Serviravimo indų ir stalo įrankių derinimas

Tinkamai suderinti stalo įrankiai dar labiau padidina serviravimo indų funkcionalumą ir bendrą valgomojo erdvės estetiką. Todėl renkantis serviravimo indus, nepamirškite ir įrankių. Tai elegantiški šaukštai, šakutės ir peiliai, patogios žnyplės maistui ir kiti stalo įrankiai, kurie dar labiau papildys jūsų stalą ir suteiks išskirtinę aurą bet kokiems pietums ar vakarienei!