Kita,  Kultūra/Menas,  Laisvalaikis/Pomėgiai,  Pirkiniai/Paslaugos,  Uncategorized,  Visuomenė

Ne kiekvienas vestuvių fotografas apsiima smulkius darbus

vestuviu fotografasKiekvienas kruopščiai dirbantis vestuvių fotografas gali pasiūlyti išskirtinius kadrus, tačiau daugelis porų klaidingai mano, jog tokių specialistų darbas įkainojamas vos keliomis dešimtimis eurų. Tai reiškia, kad poros, ieškančios profesionalaus vestuvių fotografo, neturėtų tikėtis kokybiškų paslaugų, jeigu tam nebus skiriamas atitinkamas biudžetas. Vestuvių fotografus rinktis reikia ne pagal tai kokias jie kainas siūlo, o pagal tai ar jie galėtų foto sesijas atlikti tobulai. Kokybiškas paslaugas teikia daugelis vestuvių fotografų, bet aišku – jiems ir sumokėti reikės atitinkamą sumą. Vos kelios dešimtys eurų nėra pakankama suma už vieną kelias valandas trunkančią foto sesiją, todėl dėliodami vestuvių biudžetą, vestuvių fotografams pasiruoškite mokėti gerokai didesnes sumas, jeigu norėsite gražios foto sesijos.

Vestuvių fotografas taip pat atlieka ir papildomus darbus, todėl jeigu ketinate samdyti profesionalą, tai pirmiau ir suplanuokite visus jam priskiriamus darbus. Trumpai tariant, jeigu jums bus reikalingos tik paprastos nuotraukos, tai aišku, kad tada paslaugų kaina keisis į mažesnę pusę. Bet, daugelis porų renkasi tokias foto sesijas, po kurių nuotraukos yra retušuojamos. Foto sesijos metus gali išlysti daug nesklandumų, kurie nuo fotografo nepriklausytų, todėl jis galėtų tas nuotraukas redaguoti ir paslėpti visus nesklandumus. Tai yra papildoma paslauga, kurią pravartu užsisakyti. Vestuvių fotografams iš anksto turėsite pasakyti kokių paslaugų norėsite, tad jums apskritai reikėtų domėtis ir pačiomis fotografavimo paslaugomis.

Jeigu jūs esate iš tų porų, kurios vestuvėms negali skirti didelio biudžeto, tai dar nereiškia, kad vestuvių fotografas turės būti braukiamas iš plano. Paprasčiausiai, pagal savo turimą biudžetą jūs galite derinti ir fotografavimo paslaugas. Pavyzdžiui, jeigu negalite skirti didesnės sumos, tai tokiu atveju jums reikėtų rinktis trumpesnio laiko trukmės foto sesiją. Taip pat reikėtų rinktis ir mažesnį norimų nuotraukų kiekį ir tokiu atveju išsiteksite su turima suma. Žinoma, pirmiau reikės susirasti tokį fotografą, kuris dirbtų už  mažesnę sumą, nes mat ne visi specialistai apsiima atlikti mažos vertės darbus. Lietuvoje yra įvairių fotografų, tad tiesiog daugiau laiko skirkite jų paieškai.