Verslas/Ekonomika

Kokie įrankiai patogiausi verslo duomenų analizavimui?

              Kas yra verslo analizės įrankiai? Verslo analitikų naudojami įrankiai apima įvairią taikomąją programinę įrangą, kuri fiksuoja kiekybinius ir kokybinius duomenis iš skirtingų verslo sistemų ir įtraukia juos į saugyklą.Tokiu būdu analitikai gali peržiūrėti ir analizuoti duomenis, kad galėtų priimti protingesnius sprendimus. Dauguma įmonių diegia įvairią verslo analizės programinę įrangą, įskaitant statistinius įrankius, nuspėjamąjį modeliavimą ir duomenų gavybos įrankius. Šios verslo analitikai skirtos programinės įrangos, tokios programos, kaip analitika360.lt Power Bi, suteikia organizacijoms visapusišką pagrindinių įžvalgų, kurios pagerina efektyvumą, našumą ir pelningumą, apžvalgą.

               Nuo paslaugų gyvavimo ciklo valdymo iki tiekimo grandinės valdymo ir įmonės išteklių planavimo iki CRM ryšių su klientais valdymo duomenų kiekis, kurį šiandien generuoja  debesies programos, yra didžiulis ir spartėja, fenomenalus tempas. Siekdamos padėti organizacijoms iš savo generuojamų duomenų gauti tinkamų įžvalgų, pripažintos technologijų įmonės ir startuoliai visame pasaulyje kuria verslo analizės įrankius ir metodus, kurie teikia sklandžius analizės sprendimus.

                 Skirtumas tarp verslo analizės ir verslo žvalgybos sprendimų. Nors verslo žvalgybos (BI) įrankiai taip pat kaupia ir analizuoja duomenis, verslo analitikai skirta programinė įranga padeda nustatyti trūkumus, įspėti duomenų formuotojus apie nenumatytus įvykius, išspręsti galimas problemas ir netgi prognozuoti būsimus rezultatus. Aukšto lygio įrankiai, kuriuos verslo analitikai naudoja reikalavimams rinkti, suteikia įmonėms žinių ir pasitikėjimo, reikalingų klientų pasitenkinimui, konkurenciniam pranašumui ir verslo tikslams pasiekti. Aukščiausios kokybės verslo analizės įrankių populiarumas ir paklausa yra visų laikų didžiausia, nes ši pažangi verslo analizės programinė įranga suteikia daug funkcijų verslo sėkmės ir ateities augimo požiūriu. Pasaulinė tyrimų ir konsultacijų įmonė „Gartner Inc.“ prognozuoja, kad 2022 m. 70 procentų pasaulio didelių ir vidutinių įmonių pritaikys sudėtingas verslo analizės priemones. Pasak ekspertų, didėjanti duomenų analizės svarba paskatins geresnius verslo sprendimus ir sukurs naujų darbo vietų įvairiose srityse.